Platenkoelers voor de Seven Vega Subsea 7

Een geslaagde proefvaart van de Seven Vega Subsea 7, zoals eerder vermeld is het centrale koelsysteem uitgerust met AMW platenwarmtewisselaars. Sinds 2020 vertegenwoordigt AMW nu de Duitse brand Funke in de industriële / maritieme sector. Deze Funke platenwarmtewisselaars geven een hoog rendement, high efficiency en zijn groener voor het milieu, door de gekozen plaatprofielen, getest in het eigen lab met CFD programma’s.

 AMW-Marine heeft voor de kabellegger Seven Vega van Subsea 7, bouwnummer 1298 van IHC, al de platenwarmtewisselaars geleverd voor het centrale koelsysteem. De totale installatie is uitgelegd voor een totale capaciteit van 48.120 kW koelend vermogen bij 32°C zeewater max.

AMW-Marine heeft hiervoor totaal 18 platenwarmtewisselaars geleverd met een totaal titanium koelend oppervlak van 715 m². De platenkoelers hebben door de gunstige turbulentie een hoge HTC (Kwaarde), hierdoor zijn deze zeer efficiënt in de warmte overdracht.

Ook heeft AMW-Marine de platenwarmtewisselaars geleverd voor het heat recovery systeem in duo safety uitvoering. De platenwarmtewisselaars hebben door hun self-cleaning effect en de mogelijkheid om te back flushen, lage onderhoudskosten

Wilt u meer informatie omtrent de Funke platenwarmtewisselaars en hun toepassingen, Neem dan contact met ons op via info@amw.nl of +31 (0) 78 681 0100

AMW Marine – een zorgeloze reis.