HamiltonJets geleverd door AMW in gebruik genomen door NIOZ bij Next Generation Shipyards.

AMW_HamiltonJet

Onlangs is onderzoekschip RV Adriaen Coenen gedoopt bij Next Generation Shipyards in Lauwersoog, waar het schip is gebouwd. AMW Marine heeft met trots een bijgedrage mogen leveren aan dit project met de levering van twee HamiltonJets, type HJ403 en AVXexpress besturingssysteem.

Het schip is bedoeld voor onderzoek naar klimaatverandering en biodiversiteit op de Waddenzee en maakt deel uit van de nationale onderzoeksvloot.  Bij de ontwikkeling en bouw van het schip was duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt. De beperkte diepgang van het schip in combinatie met waterjets maakt droogvallen mogelijk. Het gebruik van waterjets zorgt voor een stillere boot met minder trillingen wat leidt tot een beter akoestisch profiel, ideaal voor nautisch onderzoek.

RV Adriaen Coenen is een van de eerste schepen in de wereld die is voorzien van de allernieuwste HamiltonJet AVXexpress besturing. Dit compacte besturingssysteem zorgt voor nauwkeurige besturing op alle snelheden. Intuïtief manoeuvreren op lage snelheid gebeurt met een Mouse Boat Module.

Ook is het schip voorzien van Hamilton JETanchor en Station Keeping. Station Keeping geeft de operator de mogelijkheid het schip automatisch op positie te houden onafhankelijk van wind en stroming. JETanchor geeft de mogelijkheid een virtueel anchor punt in te geven, waarmee het schip op de meest efficiënte manier binnen een straal van het ingegeven anchorpunt blijft liggen. Buitengewoon prettige functionaliteiten die de operator efficiënter laten werken.

Met de RV Adriaen Coenen heeft NIOZ een duurzaam, betrouwbaar en veelzijdig inzetbaar schip dat klaar is voor de toekomst. Een behouden vaart!

Over AMW
AMW Marine opereert in de maritieme branche en vertegenwoordigt producten aan de scheepvaart zoals; scheepsschroeven, waterjetaandrijvingen, ballast water beheersystemen via restwarmte terugwinsystemen, elektrische aandrijvingen, tandwielkasten voor elektrische en hybride aandrijvingen, kranen, (platen-) koelers, stuursystemen, NOx reductiesystemen en schroefpompen. Een breed assortiment en verschillende custom made mogelijkheden. Voor meer informatie over HamiltonJet, neem contact op met: Jeroen Goes – Sales Manager.